Over ons

Walter Jaaltink

Landschapscoördinator Walter Jaaltink

Ik help particuliere grondeigenaren kosteloos met het beheer en inrichting van natuur en landschap op hun terrein. Ik doe dat sinds 2009 in opdracht van de samenwerkende gemeenten in de Kromme Rijnstreek. Een mooi landschap is immers belangrijk voor iedereen.

Ik ben geboren en getogen in de Kromme Rijnstreek. Ik houd veel van dit gebied en ken veel mensen. Aanleg en onderhoud in het groen is al jaren mijn vak. Cultuurhistorie en oude fruitrassen mijn passie. Eerder werkte ik voor Grontmij als werkvoorbereider, ontwerper en uitvoeringsbegeleider van groen-, landschaps- en natuurprojecten.

In mijn advies leg ik de verbinding tussen de wensen van de grondeigenaar en de waarden van het landschap. De landschapskwaliteiten zijn vastgelegd in het Landschaps Ontwikkelingsplan en het Beeld Kwaliteitplan van de Kromme Rijnstreek. Met elk stukje uitvoering maken we samen het landschap een stukje mooier.

Organisatie

Logo Kromme rijnlandschap

De landschap coördinator is in dienst van de samenwerkende gemeenten in de Kromme Rijnstreek onder de naam: Stuurgroep Kromme Rijnlandschap. Het doel is: “Samen werken aan beheer en inrichting van natuur en landschap op particulier terrein”. Het gemeentelijk ideaalplaatje is vastgelegd in het Landschap Ontwikkelingsplan en het Beeld Kwaliteitsplan van de Kromme Rijnstreek.

De organisatie is ondergebracht in de gemeente Bunnik. De samenwerking bestaat al 40 jaar. Provincie Utrecht en een aantal adviesorganisaties doen ook mee. Er is een stuurgroep met wethouders en andere bestuurders en een werkgroep met beleidsambtenaren en adviseurs. Samen werken zij aan een mooi landschap.

 

Werkwijze

De landschapscoördinator werkt in contact met bewoners en grondeigenaren. Hij is uitvoeringsgericht en levert maatwerk. De belangrijkste taken zijn: ondersteuning van particuliere grondeigenaren bij natuur- en landschapsbeheer en bijbehorende subsidieregelingen, voorlichting en beleidsafstemming voor natuur en landschap in het Kromme Rijnstreek. Zijn advies is gebaseerd op het Landschapsontwikkelingsplan en Beeldkwaliteitsplan voor de Kromme Rijnstreek. 

 

Werkgebied

Je kunt een beroep doen op de landschap coördinator Walter Jaaltink in de gemeenten Bunnik, Wijk bij Duurstede, Zeist-west en Utrechtse Heuvelrug ten zuiden van de N225. De gemeenten Houten, De Bilt en Utrechtse Heuvelrug voor het noordelijk deel hebben een eigen landschapscoördinator.

 

Jaarverslagen