Krijg ik nog subsidie voor knotbomen en randenbeheer?

|   Nieuws

 

Wist je dat de subsidie voor agrarisch natuurbeheer in 2016 is veranderd? Alle individuele aanvragen lopen nu via de agrarische natuurverenigingen. Die maken jaarlijks een collectieve aanvraag. Het collectief Utrecht Oost organiseert de aanvraag voor de Kromme Rijnstreek.

Waar kan ik nog geld voor krijgen?

Subsidiepakketten voor landschap en botanisch beheer zijn maar weinig veranderd. Maar let op: niet alle mogelijkheden kunnen overal in het gebied. Op website van het collectief http://www.collectiefutrechtoost.nl/ kun je de mogelijkheden van je eigen terrein opzoeken. Deze kan zeker anders zijn als in je huidige beheercontract. In het natuurbeheerplan 2016 is minder geld voor botanisch beheer. Ook voor weidevogelbescherming is er geen geld in de Kromme Rijnstreek. Wel is onze streek de enige waar hoogstamboomgaarden worden vergoed. De oppervlakte moet minimaal 1.500 m2  zijn en de gemiddelde stamdiameter minimaal 20 cm.
Goed nieuws is deelname van het waterschap. Er is bijvoorbeeld een vergoeding voor natuurvriendelijke oevers en ecologisch slootschonen. Bij ecologisch schonen leg je het slootvuil verder van de kant, zodat de voedingstoffen niet direct terugspoelen in het slootwater.

Hoe kan ik meedoen?

Voor het jaar 2018 kun je je aanmelden tot 1 mei 2017.
Ieder jaar kun je aansluiten bij de gebiedsaanvraag van de lopende periode 2016-2021. Je wordt dan lid van de gebiedscoöperatie Utrecht-Oost via de Agrarische Natuurvereniging Kromme Rijnstreek. Vergelijk dat met je lidmaatschap van de plaatselijke voetbalclub dat automatisch gekoppeld is aan het lidmaatschap van de KNVB.

Mijn subsidiecontract natuur en landschap loopt 31 december 2019 af. Wat nu?

Geen probleem. Je kunt het contract gewoon afmaken. In 2019 meld je je voor 1 mei bij collectief Utrecht Oost, zodat je nieuwe subsidie per 1 jan 2020 geldig is.

Kortom

En nu?

Controleer nu de looptijd van je huidige SNL subsidie.
Is dit je laatste jaar? Neem dan direct contact op met een coördinator van het collectief om de nieuwe aanvraag in gang te zetten.

 

Terug