Fototentoonstelling 4 en 5 juni 2022

|   Nieuws


Fototentoonstelling op 4 en 5 juni 2022. Met Boeren en Buitenlui kan je kennis maken met de mensen die het Kromme Rijnlandschap zo mooi maken. 

Foto's van Boeren en Buitenlui

In de fototentoonstelling Met Boeren en Buitenlui laat schrijver/journalist Janny Ruardy zien hoe negen bewoners van het Kromme Rijngebied zich elk op hun eigen wijze inzetten voor meer biodiversiteit in het landschap.

Zo zien we boer Arie van Grootveld, die twaalf jaar geleden bewust overstapte naar een biologische melkvee- en varkenshouderij en de strijd die het de aarde kostte om te herstellen van kunstmest. Zowel Arie als de aarde voelen zich veel prettiger nu. Of heggenvlechter Lex Roeleveld, die nadat hij jarenlang in het buitenland had gewoond, een nieuw beroep moest kiezen. Hij is nu de enige in Nederland die ervan kan leven. Maar ook maken we kennis met de buurvrouwen Joyce van den Hoek Ostende en Hanneke Hietink die onder meer samen een voedselbos aanleggen op de Gooijerdijk.

45 jaar samenwerken

De foto’s zijn gemaakt ter gelegenheid van 45 jaar Stuurgroep Kromme Rijnlandschap. Met de fototentoonstelling en een audiotour op de fiets zetten zij particuliere grondeigenaren in het spotlight, die actief zijn voor landschap. Vanaf eind september staan grote portretfoto’s van deze mensen in de gemeentehuizen van Bunnik, De Bilt, Houten, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist.

Te zien 

De complete fototentoonstelling is te zien op zaterdag 4 en zondag 5 juni 2022 van 11.00 - 17.00 uur. In de boerderij De Weide Blik, Langbroekerdijk 23 in Driebergen.

Terug