Zaaien voor bijen

|   Projecten


22 april is het landelijke zaaidag voor bijen en vlinders. Wil je mee doen, dan kan je gratis bloemenzaad aanvragen bij Stuurgroep Kromme Rijnlandschap. Heb je een berm, overhoekje of hele lap grond beschikbaar voor een bloemenzee?  Neem contact op met de landschapscoördinator. De wilde bijen zijn er blij mee. 

Resultaten

Dit project loop al sinds 2017. Ieder jaar weer zaaien allerlei deelnemers met grote en kleine percelen voor bijen. In 2019 was het ruim 10 ha. met een aangepast mengsel met nog meer natuurlijke zaden.

Het Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden is ook beedeal partner en heeft via het agrarisch collectief voor nog eens 20 hectare aan kruidenranden meegewerkt bij agrarisch natuurbeheer.

 

Beedeals Krommerijn

Deze actie maakt deel uit van de Beedeals Krommerijn, die we afsloten in 2017 met deelnemende gemeenten, het Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden, de agrarische natuurvereniging Kromme Rijnstreek en een aantal boeren en fruittelers. In deze deal werken we aan betere omstandigheden voor met name wilde bijen. 

Bloemzaad aanvragen kan tot eind mei bij de landschapscoördinator.

 

 

Terug